Parterapi Stockholm

Parterapi Stockholm EFT är en Parterapi Stockholm, empiriskt testad kortvarig modell som också integrerar teorier och interventioner från humanistiska och systemiska områden. De humanistiska interventionerna används för att omstrukturera den känslomässiga upplevelsen och de systemiska strukturella Parterapi Stockholm används för att omstrukturera interaktionen. Modellen fungerar också̊ för familjer och individer. Den kallas sedan Emotional Focused … Fortsätt läsa Parterapi Stockholm

Parterapi Stockholm

EFT är en Parterapi Stockholm, empiriskt testad kortvarig modell som också integrerar teorier och interventioner från humanistiska och systemiska områden. De humanistiska interventionerna används för att omstrukturera den känslomässiga upplevelsen och de systemiska strukturella Parterapi Stockholm används för att omstrukturera interaktionen. Modellen fungerar också̊ för familjer och individer. Den kallas sedan Emotional Focused Family Therapy (EFFT) och Emotional Focused Parterapi Stockholm, och har fått mer uppmärksamhet under de senaste åren.

Parterapi Stockholm

Dr. Sue Johnson är den som främst utvecklade modellen sedan 1980-talet på grundval av en relativt ny vetenskap om kärlek och koppling. Baserat på John Bowlbys anknytningsteori om barns behov av säker, fysisk och emotionell närhet har forskning nu visat att samma behov finns bland vuxna (Johnson, 2008). Teorin antar att kärleksförhållanden är emotionella band baserade på det medfödda behovet av säker känslomässig sammanhållning. Parterapi Stockholm kan ses som en karta över kärlekens landskap och ger ett tydligt mål för Parterapi Stockholm: ett säkert och varaktigt band som vårdas av emotionell närvaro. Denna teori om vuxen romantisk kärlek, som också kombinerar ömsesidig omsorg och sexualitet, ger terapeuten en slags känslomässig logik som belyser vad som får par att behandla varandra ömt, skyddande och omtänksamt i varandras närvaro. Det normaliserar också vad som händer i andra änden av spektrumet när ouppfyllda behov eller oklara signaler tar över så mycket att parterna i paret blossar upp i ilska eller drar sig bort.

Tre huvudkomponenter för trygg Parterapi:

Trygg anknytning hos par kan sammanfattas och Parterapi Stockholm av tre huvudkomponenter:

1. Tillgänglighet: De når fram till varandra.

Att vara tillgängliga för varandra innebär att paret är tillgängliga och öppna för varandra även när de Parterapi Stockholmtvivel och är osäkra. De kan ta sig ur känslan av att vara känslomässigt avskurna från varandra och göra sina känslor begripliga.

2. Lyhördhet: De litar på att de svarar Parterapi känslomässigt.

Att paret är lyhörda för varandra innebär att de lyss¬nar och hör varandra och visar att de uppfattar varan-dras känslor, särskilt anknytningsbehov och rädsla för att förlora anknytningen. De finns där för varandra för att ge tröst och omhändertagande när det behövs.

3. Parterapi: De är trygga med att de kommer vara nära varandra också i framtiden.

Ordet engagemang kan betyda hängiven, entusiastisk, involverad, absorberad. I det här sammanhanget inne¬bär känslomässigt engagemang den mycket speciella uppmärksamhet som bara kärlekspar ger varandra som till exempel att de tittar längre på varandra och tar mer i varandra Parterapi Stockholm.